

1. Přílohu zalijte horkou vodou a přiklopte.
Pro zachování bioaktivních látek, zejména enzymů a vitamínů zaléváme vodou o teplotě max. 50°C.

2. Doba namáčení je 15 až 30 minut. Namočenou přílohu spotřebujte do 3 hodin nebo zamrazte. V opačném případě hrozí, že příloha zkysne a bude nepoživatelná.

3. Pro zvýšení stravitelnosti je vhodné namočenou, nabobtnanou přílohu se zeleninou rozmixovat nebo zmrazit a poté rozmrazit.

4. Přidejte čajovou lžičku oleje pro lepší stravitelnost a chuť (např. olivový, lososový, ostropestřecový, lněný, apod.) Doporučujeme přidat také lžičku ZDRAVÍ V PUDRU.

5. Hotovou přílohu vmíchejte k syrovému (eventuálně vařenému) masu. Doporučený poměr příloha/maso naleznete níže.
Podávejte a mějte spokojeného psa :).
Půl hrnku přílohy SNÍDANĚ NEJEN PRO ŠAMPIONY zaléváme půl hrnkem vody. Konečná hmotnost přílohy je součtem přílohy v suchém stavu (půl hrnku odpovídá cca 60 g) a vody (půl hrnku odpovídá cca 120 ml) = tedy cca 180 g hotové přílohy.
Z balení o hmotnosti 500 g připravíte celkem 1,5 kg hotové přílohy.
Jáhlové instantní vločky obsahují minerální látky např. hořčík, draslík, fosfor, vitamín B1 a B2. Patří mezi potraviny s nízkým glykemickým indexem.
Libeček obsahuje třísloviny, silice, vitamíny, cukry a organické kyseliny. Podporuje trávení, srdeční a jaterní činnost, čistí krev, pomáhá při revmatismu a posiluje organismus.
Hrušky (kostičky bez SO2) zahánějí pocit hladu, mají příznivý vliv na ledvinové kameny, snižují vysoký tlak a působí proti obezitě.
Lněné semínko zlepšuje trávení, má blahodárný vliv na kvalitu srsti a zdravou kůži, snižuje cholesterol v krvi.
Pampeliška (kořen) obsahuje vitamíny A, B, C a D dále také minerální látky jako jsou vápník, železo nebo hořčík. Podporuje normální trávení nebo normální činnost močové soustavy. Působí na vylučování a pročištění těla.
Špenát (list) je plnohodnotným zdrojem vitaminů C, E a antioxidantů, má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty kyseliny listové. Reguluje hladinu cukru v krvi, podporuje dýchání, pomáhá při léčbě astmatu a alergií, zlepšuje pokožku, čistí játra, podporuje trávení, čistí tlusté střevo, vyživuje tkáně mozku, pomáhá udržovat srdce v dobrém stavu.
Rajčata sušením pouze ztrácí plody vodu, ale veškeré nutriční látky zůstávají např. vláknina, antioxidanty, vitamín A, C, sodík, draslík a železo.
Mrkev obsahuje vitamín A, vlákninu, bílkoviny, vodu a antioxidanty. Mrkev má močopudné a projímavé účinky. Je vhodná při močových kamenech, revmatických zánětech kloubů, chorobě srdeční a při šerosleposti. Podporuje vylučování cholesterolu z těla.
Červená řepa obsahuje batein, který brání kornatění tepen, podporuje činnost jater, povzbuzuje činnost žaludku a tvorbu žluči, má močopudné účinky, aktivuje tvorbu červených krvinek, zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu, dodává srsti pružnost a lesk, obsahuje vitamín C, B.
Bez černý (plod) napomáhá při dýchacích a zažívacích problémech, působí proti zácpě, při žaludečních potížích a také při nachlazení.